Snart öppnar vi!

 

När kaos blir klarhet

I vintras ställdes jag inför ett livsavgörande vägskäl, då Landstinget valde att minska de medel som tidigare tilldelats den verksamhet jag ledde vid Uppsala Studentkår, vilket innebar att en heltidsanställning inte längre var möjlig. Efter beskedet vändes världen upp och ner, men efter en natts nystande i tankarna stod allt desto klarare dagen efter! Jag insåg vad som verkligen är viktigt för mig och kom fram till att ta en helt ny väg i mitt liv. Jag valde att sadla om och starta eget företag för att kunna bedriva familjedaghem!

35 A4-sidor senare skickade jag in min ansökan till Uppsala kommun om att få starta verksamheten i vårt hem i Lindbacken.

Efter några veckor kom till slut beskedet, att jag är godkänd!! Min ansökan blev godkänd!! Det kändes så otroligt bra och jag är tacksam att något så fantastiskt kan komma ur något så jobbigt som en uppsägning. Livet blir vad vi gör det till!

Nu, efter ett par månader med förberedelser, öppnar vi äntligen portarna för initialt fem barn, inklusive våra egna två små. Till hösten planerar vi också att anställa en pedagog för att kunna utöka antalet platser till tio. Som om känslan inte redan var på topp, hade vi ett första föräldramöte i tisdags, 25/4, och jag kunde inte få ett bättre intryck av de barn och föräldrar som jag får äran att ta under mina vingar och följa de kommande åren!

All kärlek!

/Anneli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *